Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Preventivní prohlídka cca 900,-, plomba cca 1700... Pro vícečlennou rodinu náročná disciplína

1 1
možnosti
JS

Zubaři=zlatokopové.

1 1
možnosti

Na zubaře máme, ale zubaře ne. Většina zubařů v našem městě je 70+ a postupně se zubařskou praxí končí. Výsledkem je hromada "bezprizorných", kteří marně shánějí zubaře nejen v místě bydliště, ale i v nejbližších dvou okresních městech. Ti největší zoufalci hledají ve dvou (asi 70 km) vzdálených krajských městech. Noví zubaři se všichni cpou do větších měst, kde je větší kupní síla a lepší podmínky, a na pohraniční (byť ne úplně malá) města kašlou. Ale jak z té šlamastyky ven, nikdo neví. Ke komunistickým metodám povinných umístěnek se nechce nikdo vracet, takže jediná možnost je vytvořit mladým zubařům takové podmínky, aby chtěli i do menších měst. Jenže i to je problematické, protože nejde jen o bydlení a finance, ale i o kulturní vyžití a možnosti pro vzdělání a výchovu dětí. Jsem zvědav, jestli někdo s něčím rozumným přijde, ale jsem spíš skeptický.

8 0
možnosti
JM

To se srovná, třetina lidí na zubaře nemá a bude to jen horší. takže pohoda :)

0 0
možnosti
JZ

Mám na zubaře, dva můstky, dva implantáty, jde to. :-)

0 1
možnosti
DP

Mám kliku, příroda mě vybavila kvalitním chrupem, a navíc po odchodu mé zubařky do důchodu - chodila jsem k ní 40 let :), jsem sehnala bez problémů novou, mladou, ke které chodím jednou ročně nechat se zkontrolovat. Ve městech snad se zubaři až takový problém není, horší je to na vsi...

0 0
možnosti
Foto

Momentálně řeším stejný problém.;-( Nakonec jsem jednoho zubaře uprosil, ale vzhledem k jeho věku hrozí, že i on ukončí praxi. Nostalgický článek o povinných školních zubařských prohlídkách by měl určitě vysokou čtenost a vysokou karmu.

3 0
možnosti
Foto

abychom neskončili u kováře

0 0
možnosti
SL

S manželkou máme obrovské štěstí. Přebrala nás mladá, velice hezká, velice příjemná a rozumná paní doktorka. Než jsem se setkal s její prací, tak jsem se vyděsil: mladá, nezkušená! Má zlaté ruce.

0 0
možnosti
Foto

Paní Dianová, kritika nedostupnosti zdravotní péče je určitě lepší žánr než tapetovat diskuse otcovských aktivistů, tohoto tématu se držte. Už je mi jasné, jak jste to před měsícem myslela, když jste skočila do diskuse k recenzi mé knihy a chlubila se znalostí jejího obsahu ještě před tím, než ji z tiskárny rozvezli do obchodů. Vy jste také vydávala u Noskových a Věra vám dokonce psala anotaci, a pustila si teď pusu na špacír. Za mne v pohodě, klidně jste to mohla tehdy přiznat a na rovinu říct, co vás vytáčí. Asi vás trochu posedla autorská rivalita, doporučuji vám nesrovnávat se s jinými žánry a nenechat se příliš unášet negativními pocity. A k tématu dnešního článku - zeptejte se vašeho poslance, co pro dostupnost zubařů udělá, to pomůže více než nadávat na internetu. Zdejší diskutéři si zanadávají s vámi, ale nic se tím nezmění.

0 1
možnosti
DP

Jak to bylo a je ve Svedsku. Az nekdy do konce 70 let minuleho stoleti se u zubare platilo vsechno. Kvuli spatnemu stavu chrupu casti obyvatel se pak zavedlo castecne pojisteni (mame tu jenom jednu "verejnepravni" velkopojistovnu, kde je automativky pojisteno veskere obyvatelstvo s domovskym pravem ve Svedsku, ma mimo zdravotniho pojisteni na starosti i duchody, je to sice moloch, ale vetsinou funguje slusne, pak existuji i soukrome pojistovna, ktere hradi "nadstandard" ) ktera prispiva na "zakladni a nutne zubarske ukony" asi tretinou az polovinou castky. U osetreni zubni hygienickou je zahrnuta i kontrola chrupu, takze pokud ma clovek zuby jakz takz v poradku, nemusi videt zubare i nekolik let. U hygienicky plati pojistovna vetsinou asi polovinu uctu. S dostatkem nebo nedostatkem zubaru je to jako na houpacce, vetsinou je jich dostatek (nekdy i nadbytek a tak, vetsinou novopeceni, shani pacienty) ale byly i obdobi, kdy sehnat zubare byl problem. Mame tu taky "verejnepravni lidove zubarske kliniky" , v rezii kraju, tam vetsinou pracuji zubari kteri jsou bud novopeceni a nebo nemohou si z nejakeho duvodu vezt vlastni praxi, tam jsou ceny" lidove" ale osetreni je tam taky casto "lidove", a cekaci doba na osetreni taky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 629
  • Celková karma 32,52
  • Průměrná čtenost 2036x
Učitelka MŠ, matka, muzikantka, autorka knih "30% pro život" a  "Dokonalá rozkoš", ...a také Danajka.  Psát mi můžete na ohlasynablogdanajka@seznam.cz             Miluju Ich formu a mám jen jeden život, takže... :-)

Seznam rubrik

Oblíbené blogy