Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KJ

K45a37r97e33l 67J93a97n28d32a

28. 12. 2020 16:40

Hlavně nevěřte Facebooku.

2 0
možnosti
MB

Nevěřte nikomu, jen sobě. Zjistěte si fakta, proberte si pro a proti a udělejte si rozhodnutí.

8 0
možnosti
MK

Ne. Role pokusného králíka není moje hobby.

Plnohodnotný vývoj vakcíny trvá minimálně 4 roky, častěji však 6-8 let. Za několik měsíců lze vyvinout pokusnou látku, avšak bez znalosti všech vedlejších účinků. Dlouhodobé účinky prostě neodhalíte v horizontu měsíců.

Navíc je pro úspěšný vývoj nutná důkladná znalost reakcí imunitního systému a zde je k názorové shodě opravdu velmi daleko. Máme tu několik názorů a pro žádný z nich zatím nejsou k dispozici nezvratné důkazy.

Za této situace je vakcína vhodná pro toho, kdo si rád hraje na pokusného králíka. Anebo pak pro lidi z tak silně ohrožené skupiny, že jim za to stojí i tato rizika.

2 9
možnosti
TB

V dnešní době se vakcína nevyvíjí od začátku, to máte jako s očkování proti chřipce, vždy se přes léto vyrobí nová ;-)

5 0
možnosti
JF

Vždy se objevují zázračné vakcíny před málo lety Cerverix a Gardasil jako prevence proti HPV viru obrovská kampaň očkovat dívky a chlapce. Nu a dnes?

0 2
možnosti
Foto

Taky Silgard je na pět let a po Cervarixu, který má lepší účinnost, se častěji objevují nepěkné reakce.

1 0
možnosti
VK

při rozhodování se poraďte s odborníky (lékaři) a podívejte se co je konsensus mezi lékaři. Rozhodně se neřiďte vzkazy na FB, internetovými diskuzemi a pochybnými weby. Tohle by mělo být racionální nikoli emocionální rozhodnutí. Emoce nám lékařskou odbornost nenahradí.

9 0
možnosti
TB

Já ano....už mám termín 4.1......neříkám, že bych se bůh ví jak těšil, ale beru to jako nutnost ;-)

6 1
možnosti
Foto

Dejte nám, prosím, vědět, ano?:-)

0 0
možnosti
Foto

Použijte selský rozum. V této zemi se očkuje už asi dvěstě let a přineslo to dobro.

18 0
možnosti
Foto

Souhlasím, ale očkovat se nenechám.

1 1
možnosti
MK

Nevěřte vládě, já jim nevěřím ani nos mezi očima. To ale neznamená, že někdy neříkají pravdu. Ale hlavně se vykašlete na to, co říká vláda a začněte číst odborné články ze seriozních zdrojů. Nepodepsané bláboly stylu nejmenovaný odborník řekl, jsou k ničemu. Pro začátek třeba tento odkaz https://www.sukl.cz/vakciny-proti-covid-19. uvidíte, ŽE ČÍM VÍC O TOM BUDETE ČÍST, TÍM VÍC BUDETE MÍT JASNO. Jinak, každá vakcinace má v určitém podílu nežádoucí účinky, btw RNA vakcíny jsou v tomto ohledu nejbezpečnější, ale i kdyby každý den zemřelo na světě na následky očkování několik desítek lidí, pořád je vaše šance na přežití řádově mnohonásobně vyšší než když budete čekat až to chytnete.

10 1
možnosti
  • Počet článků 630
  • Celková karma 29,25
  • Průměrná čtenost 2033x
Učitelka MŠ, matka, muzikantka, autorka knih "30% pro život" a  "Dokonalá rozkoš", ...a také Danajka.  Psát mi můžete na ohlasynablogdanajka@seznam.cz             Miluju Ich formu a mám jen jeden život, takže... :-)

Seznam rubrik

Oblíbené blogy