Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Milenec před dítětem?

Markétě přišlo na facebook video: Velký had polyká její miláčky- vyděšené osmáky degu. Poznala je podle barevných bavlnek, které jim uvázala, aby je od sebe rozeznala. Zhroutila se.

V té době už bydlela u svého otce. Utekla k němu, když už nemohla vydržet věčné sekýrování a urážky od svého "otčíma". Toho si její matka po rozvodu nastěhovala do jejich maličkého bytu. Hodlala s ním začít nový život. V té době patnáctiletá Markéta neprojevovala očekávané nadšení. Popravdě ji to otrávilo život. Najednou se začala cítit přebytečná, a nebyl to jenom pocit. Nový partner matky a po čase i matka sama jí dávali dost srozumitelně najevo, že překáží.

Otec měl pouze pronajatou garsonku, ale dceru přijal s velkou radostí a pochopením. Markétu trápily jenom myšlenky na zvířata, která zanechala v předchozím bydlišti, hlavně se jí stýskalo po feně, kterou si jako štěňátko vzala z útulku a vypiplala ji. Po tom strašlivém videu ani nemohla spát, především když jí zavolala matka, že pokud se ihned nevrátí, fenku už neuvidí.

Otec svolil s nastěhováním nijak malé psice Dity, ale když si pro ni spolu s Markétou jeli, ukázalo se, že Dita tam už není. "Řekla jsem to jasně: když se okamžitě nevrátíš, čubu už nikdy neuvidíš!" řekla k tomu matka, podporovaná svým partnerem i vztekem na bývalého muže. "Leda že by vám přišla v bedně, tak trochu na kusy," přidal se otčím rozjařeně a okázale matku objal.

Markéta zůstala už napořád u táty. Stálo je to oba spoustu soudních i jiných nepříjemných situací. Svého psa už nikdy neviděla...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Marek žil odmalička jenom s mámou a babičkou. Do třinácti měl hezký, láskyplný domov. Pak matka konečně potkala "toho pravého". Po krátké známosti se nastěhoval k nim. Nějakou dobu to fungovalo. Marek, který svého otce nikdy nepoznal, se těšil, že konečně bude mít tátu, jak mu maminka slibovala, ta zase doufala, že skončí její  neutěšený život osamělé ženy, určitou roli hrála také finanční situace, nikterak růžová. Zpočátku to tak opravdu vypadalo, Po roce umřela Markova babička. A vše se změnilo.

Možná to bylo tím, že už se nový otec přestal krotit, před ráznou babičkou se přece jenom ovládal. Nebo taky tím, že jak Marek rostl a dospíval, viděl čím dál zřetelněji, že soužití už dávno ani nepřipomíná to, co na začátku. Hádky byly na denním pořádku, přišly i facky, a to oběma: mámě i Markovi. Marek se bouřil, ale...Maminka ho prosila, ať to nedělá. Ať  poslouchá. Nakonec byla při svém novém druhovi. A proti synovi.

Marek začal utíkat z domova. Přespával u kamarádů, pod mostem, v opuštěné zahrádkářské kolonii. A kdysi milující matce to bylo jedno Aspoň je klid...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Čas od času se lze dočíst o týraných a zneužívaných dětech, často druhým (třetím,...) muže nebo partnerem, nebiologickým otcem. Matka nejenom že nebrání dítě před nevhodným jednáním, ale často dotyčného ještě kryje, postaví se na jeho stranu na úkor dítěte, jehož utrpení popřípadě ještě zpochybňuje. Zoufalství těchto dětí musí být strašlivé.

Přemýšlím, co je k tomu vede. Mají strach z agresora, a to takový, že obětují vlastní dítě? Ze samoty? Z chudoby? Co horšího se jim může stát, než přijít o vlastní dítě?

Co to je za lidi?

 

Autor: Ivana Dianová | středa 19.4.2017 10:07 | karma článku: 39,66 | přečteno: 5508x
  • Další články autora

Ivana Dianová

Exotická večeře

Potřebujete se nějak potěšit? Utěšit? Není nad to, když vám někdo z lásky připraví nějakou líbeznou krmi.

25.4.2024 v 1:12 | Karma: 20,05 | Přečteno: 447x | Diskuse| Ona

Ivana Dianová

Nedívej se tam, nikdo tam není

Nevím přesně, zda je to dar nebo prokletí. Jsem pro jistou skupinu obyvatel nepřehlédnutelná a neodolatelná. Vlastně s tím nic nechci dělat, i kdyby to šlo, když se tak nad tím zamýšlím.

10.4.2024 v 10:24 | Karma: 24,67 | Přečteno: 963x | Diskuse| Ona

Ivana Dianová

Billa šok

Billu navštěvuju docela často, mám ji totiž co by kamenem dohodil. Mám vůči ní spoustu výhrad, ale jít s plnými taškami pět minut, nebo jet několik stanic je dost rozdíl, což u mne hraje zásadní roli. Dnes jsem tam utrpěla šok.

26.3.2024 v 22:32 | Karma: 42,71 | Přečteno: 10400x | Diskuse| Ona

Ivana Dianová

Utržená ze řetězu

Použila jsem samozřejmě nadsázku, ale musím se přiznat, že utrženě si kapku skutečně začínám připadat. Hledám, ba slídím, sháním, toužím a těším se. Strašně!

25.3.2024 v 20:38 | Karma: 30,19 | Přečteno: 908x | Diskuse| Ona

Ivana Dianová

Kšeft století

Nejsem obchodně zdatná. Vůbec. Nemám v sobě to pnutí a když se občas snažím v tomto směru něco podniknout, kdekdo mě dokonale očůrá. Tím víc mě fasinují lidé, kteří to mají naopak, zejména když tím nepoškozují druhé.

21.3.2024 v 14:46 | Karma: 32,00 | Přečteno: 924x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

VIDEO: Kdo nejlíp vříská? Soutěž v imitaci racků vyhrál malý chlapec

26. dubna 2024  20:36

Devítiletý Cooper Wallace z britského Chesterfieldu v neděli vyhrál čtvrté mistrovství Evropy v...

Ukrajinci se snaží před bojem utéct do Rumunska, v řece mnozí najdou smrt

26. dubna 2024  20:26

Tisíce Ukrajinců se od počátku ruské invaze pokusily překonat řeku Tisu na hranici s Rumunskem ve...

  • Počet článků 629
  • Celková karma 32,41
  • Průměrná čtenost 2036x
Učitelka MŠ, matka, muzikantka, autorka knih "30% pro život" a  "Dokonalá rozkoš", ...a také Danajka.  Psát mi můžete na ohlasynablogdanajka@seznam.cz             Miluju Ich formu a mám jen jeden život, takže... :-)

Seznam rubrik

Oblíbené blogy