Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Host

Holčina to nebyla ošklivá, dokonce ani hloupá. Řekla bych, že nebyla ani zlá. Jenom se s ní moc nedalo být pod jednou střechou.

Možná ji od dětství doma učili, že ji bude její budoucí partner nosit na rukou, zatímco ona bude ukazovat, kam to má být. Že si bude rozkazovat, a ostatní budou skákat podle ní. Doma to tak určitě měla. Proč si ji nabalil můj syn, nepochopila jsem dodnes. Chtěl to tak- měl to tak.  Už spolu nejsou, ale některé zážitky jsou prostě nezapomenutelné.

Synek nám ji tehdy přivezl ukázat na chatu. Naše pastouška v lese není nic pro změkčilé povahy, takže jsem ho lehce varovala, ale na druhou stranu mi přišlo zajímavé, jak se s tím Sára, tak se ona dívka jmenovala, popasuje. Možná, že to tak chtěl i synek, byť podvědomě? Vyzkoušet ji v náročnějším terénu?

Každopádně jednoho krásného dne k nám oba přibyli na chatě- pastoušce. Dva velké kufry s parádou mě trochu zarazily, ale pokládala jsem to za informační šum. Maty jí zatajil, že jede do přírody. Nebo to nepobrala. Tady se chodí po lese, jezdí na kole, plave, jezdí na lodi, opékají buřty na ohni, ale budiž. Spíš mě znechutilo, že je oba táhl syn, k tomu batoh a další tašku, zatímco ona pouze reprezentovala a kritizovala každou šišku na cestě.

Sára do našeho brlohu ( a chumáče lidí v něm) moc nezapadla. Pes moc štěkal, dcerka, v té době pětiletá, moc mluvila, rybník byl moc studený, les moc do kopce, borůvky moc modré, a tak podobně. A vším byl vinen syn! Střídavě ho peskovala, střídavě mu visela na krku či seděla na klíně, k tomu všemu hovořila vysokánským ublíženým hláskem. Nic pro mne. Doufala jsem, že to dojde i synovi, ale nijak jsem nezasahovala. 

Domluvený týdenní pobyt pomalu uplynul. Ještě předposlední den, ráno pofrčí. Přiznám se, že jsem se na to těšila a ve společném zájmu všech pevně věřila, že tohle nebude moje snacha. Sára se opalovala, Maty spravoval můstek na břehu. Najednou šílený pisklavý řev! Volání o pomoc! Nadávky! "To jsi udělal schválně! Schválně jsi to sem narafičil, abych umřela hrůzou! To ti nezapomenu!" Hysterka jak bič. Maty něco držel v ruce. Hele, kdo tu bydlel, smál se. Pochopila jsem, co to asi je, a začala rovněž řvát: "Okamžitě ho zabij nebo ho odnes do lesa!" Maty se urazil. "Nebudu ho zabíjet, chudáka malého, nejsem vrah!" S něčím černým a hemživým v dlaních prošel kolem mne, která tu stála s husí kůží jak bublinková obálka, a zamířil ke keřům za chatou, kde sušíme prádlo. S něžným brumláním vyprázdnil obsah dlaní. "Maty! Jestli to na mě vyskočí, až půjdu sbírat prádlo, tak to nepřežiješ!" zařvala jsem na něj- hysterka jako bič dvě.  "Měl jsi ho dát hluboko do lesa!" Jenom mávl rukou a šel opět na pláž resuscitovat Sáru.

Ráno spěchali na autobus, když si Sára všimla svých plavek na šňůře. "Málem bych tu zapomněla plavky," zaječela, "ty mi taky nic nepřipomeneš!" Skočila po plavkách, hbitě je nacpala do tašky a s nataženým ksichtem, skoro bez rozloučení vykročila po cestě, Maty opět se vší bagáží za ní. "Zavolej, jak jste dojeli," mávala jsem jim s obrovskou úlevou, Asi budu hnusná tchýně, napadlo mě sebekriticky, ale tomuhle frackovi bych fakt musela zakroutit krkem...

Odpoledne syn zavolal. Dojeli v pořádku. Byl ale nějak skleslý, spíš otrávený. Napadlo mě, že už se začíná pomalu orientovat. Kéž by! Líčil mi, jak vybalují a Sára nakládá špinavé věci do pračky. Letos ještě za námi přijede, ale sám. Přišlo mi, že to řekl nějak smutně. Chtěla jsem něco říct, něco na téma "kolik holek, a lepších ještě v životě potká", ale do ucha se mi zařízl šílený pisklavý výkřik. Sára! Takhle si představuju zvuky smrtelného zápasu! A už to jelo. "Tos mi udělal schválně, atd." "Co se děje?" optala jsem se Matyho. Ten byl ale překvapivě veselý. "Coby, máme hosta?" "Hosta?" opáčila jsem otřeseně. "To takhle vždycky řve, když máte návštěvu?" "Vždycky ne," povídal synek přívětivě, " my máme totiž hosta z jižních Čech!" pochlubil se. "Promiň, musím ho jít vyhodit z okna," omluvil se. "Koho?" nechápala jsem. "No toho pokoutníka z můstku na pláži! Vlezl si Sáře do plavek, co měla na šňůře, a teď na ni vykoukl v koupelně!"

Host

 

Autor: Ivana Dianová | neděle 6.8.2023 18:47 | karma článku: 41,28 | přečteno: 4090x
  • Další články autora

Ivana Dianová

Exotická večeře

Potřebujete se nějak potěšit? Utěšit? Není nad to, když vám někdo z lásky připraví nějakou líbeznou krmi.

25.4.2024 v 1:12 | Karma: 20,46 | Přečteno: 470x | Diskuse| Ona

Ivana Dianová

Nedívej se tam, nikdo tam není

Nevím přesně, zda je to dar nebo prokletí. Jsem pro jistou skupinu obyvatel nepřehlédnutelná a neodolatelná. Vlastně s tím nic nechci dělat, i kdyby to šlo, když se tak nad tím zamýšlím.

10.4.2024 v 10:24 | Karma: 24,94 | Přečteno: 969x | Diskuse| Ona

Ivana Dianová

Billa šok

Billu navštěvuju docela často, mám ji totiž co by kamenem dohodil. Mám vůči ní spoustu výhrad, ale jít s plnými taškami pět minut, nebo jet několik stanic je dost rozdíl, což u mne hraje zásadní roli. Dnes jsem tam utrpěla šok.

26.3.2024 v 22:32 | Karma: 42,72 | Přečteno: 10403x | Diskuse| Ona

Ivana Dianová

Utržená ze řetězu

Použila jsem samozřejmě nadsázku, ale musím se přiznat, že utrženě si kapku skutečně začínám připadat. Hledám, ba slídím, sháním, toužím a těším se. Strašně!

25.3.2024 v 20:38 | Karma: 30,19 | Přečteno: 909x | Diskuse| Ona

Ivana Dianová

Kšeft století

Nejsem obchodně zdatná. Vůbec. Nemám v sobě to pnutí a když se občas snažím v tomto směru něco podniknout, kdekdo mě dokonale očůrá. Tím víc mě fasinují lidé, kteří to mají naopak, zejména když tím nepoškozují druhé.

21.3.2024 v 14:46 | Karma: 32,00 | Přečteno: 925x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Počasí v Česku opět ovlivní saharský prach. Vytvoří oblačnost, sníží teploty

28. dubna 2024  7:47

Počasí v Česku v neděli opět ovlivní saharský prach. Vytvoří oblačnost, se kterou nepočítaly...

Co v EU prosadili čeští europoslanci? Nabíječky i Erasmus, připomínají se

28. dubna 2024

Premium V Bruselu a Štrasburku proběhlo v týdnu velké loučení. Ve stávajícím složení se totiž europoslanci...

Děti na Haiti cestou do školy překračují mrtvoly. Misie z USA líčí praktiky gangů

28. dubna 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Co mi vyprávěli po telefonu známí z Haiti, k nimž tam jezdím: školy a obchody se řídí podle toho,...

Zastřelili ho, pomočili a pověsili. Jak vznikla fotka mrtvého Mussoliniho

28. dubna 2024

Seriál Doufal, že uteče a i s milenkou dožije v bezpečí. To by se však víc než dvě dekády nesměl chlubit...

  • Počet článků 629
  • Celková karma 32,48
  • Průměrná čtenost 2036x
Učitelka MŠ, matka, muzikantka, autorka knih "30% pro život" a  "Dokonalá rozkoš", ...a také Danajka.  Psát mi můžete na ohlasynablogdanajka@seznam.cz             Miluju Ich formu a mám jen jeden život, takže... :-)

Seznam rubrik

Oblíbené blogy