Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokial chcete nieco vediet o naukach JS pozrite tuto: http://www.jw.org/cs/ Tam najdete dost o ich viere. Tuto je to rozdelene do zakladnych nametov. http://www.jw.org/cs/co-rika-bible/otazky/

 Byt JS nie je byt jednoduche. Uz len z toho dovodu, ze uvazovanie JS je dost protichodne uvazovanim ake je dnes bezne zauvivane. Potlacanie individuality ja osobne nepocitujem pokial sa drzim hraniciach. A to je v kazdej spolocnosti! Niekde je menej volnosti a inde je ponechana volnost. Ale prilisna volnost vedie k anarchii a rozkladu. Co v dnesnej dobe dobre vidiet.

Najst pravdu vo svete klamstiev je tazke. Ja beriem bibliu ako pravdu a je velmi malo nabozenstiev co skutocne kladie taky isty doraz na bibliu ako JS. Mnohe nabozenstva co tu boli vo fore menovane maju vo väcsej vaznosti svoje tradicie a to bez ohladu ze je to v rozpore z bibliou. Ci JS maju inu bibliu? Ktokolvek z nas si moze pozriet akukolvek inu bibliu a porovnat ci naozaj je taka odlisna. Dnesnej dobe ak clovek ovlada povodne jazyky si ju moze najst v povodnom jazyku a citat. To by ste boli prekvapeny ako su si tie biblie podobne. A ja nemam problem dokazat tomu comu verim z inych biblii. Ale co taky katolik alebo evanielicky veriaci? Naozaj to dokazu? Z mojich skusenosti je to velmi male mnozstvo. Co je smutne. Lebo viera ma byt zalozena aj na rozume Marek 12:30, Prislovia 2: 10, 11. Nie len na cite.

5 0
možnosti
Foto

Měla jsem možnost porovnat Ekumenický překlad a Překlad nového světa...Přiznám se, že se mi více líbil básnický styl E.P. než sice srozumitelnější, ale ne tak poetický Překlad... Nicméně významově se obě knihy nelišily.

3 0
možnosti
JD

J78a91n 30D41l12o35u83h31ý

5. 12. 2013 23:07

Hezký počteníčko tuta diskuse, jen co je pravda. Hlavně že jste všichni tak chytrý. Ale co... Svědkové Jehovovi si už za ta léta zvykli na všechny druhy pronásledování, včetně posměchu, pomlouvání a cílevědomých lží. V Bibli, u Jana 15:18, 19  stojí: Jestliže vás svět nenávidí, víte, že mě nenáviděl dříve, než nenáviděl vás. Kdyby jste byli částí světa, svět by měl rád to, co je jeho vlastní. Protože však nejste částí světa, ale já jsem vás vyvolil ze světa, proto vás svět nenávidí.

Takže všechno je vlastně v pořádku, kdyby jste Svědky tolik nepronásledovali, tak by bylo něco špatně. Jak píše autorka na závěr svého článku... "že by měli pravdu?"

6 0
možnosti
DR

K té trapné pomluvě, že necháváme umřít svoje děti - pamatujete si v uplynulých 20 letech na nějaký případ, kdy dítě svědků zemřelo kvůli tomu, že bylo operováno bezkrevně??? Já nevím ani o jednom. Ale vím o případech, kdy se lidé nakazili žloutenkou, HIV, nebo zemřeli v důsledku podání nesprávné krevní skupiny. Prosím Vás, probuďte se už z tohoto nesmylu!

11 0
možnosti
Foto

J69a87n 14R10ý35z92n10a45r

28. 10. 2013 13:34

Já se stále více kloním k postoji, že každá církev je svým způsobem sekta. Mohu jen dodat, že je to dáno mojí zkušeností s mými sourozenci - katolíky.

1 1
možnosti
Foto

Děkuji vám všem za vaše názory a zkušenosti

3 0
možnosti
Foto

Ano. Lidé radši přijmou pokrytectví "oficiálních" církví.R^

2 0
možnosti
Foto

Myslím, že lidé nepřijímají "pokrytectví", ale jiné hodnoty. Argumentace podobná jako u pana Petříka.

Katolíků (i věřících z jiných církví) se v komunistických lágrech a věznicích vystřídalo poměrně dost. Stačí si o tom něco přečíst.

2 0
možnosti
Foto

Karma. Také nějak nemusím to jejich hanění. 

Poznal jsem je ještě za komoušů. Se dvěma z nich jsem kdysi dělal. Aby neměli problém se svým svědomím a drželi se své víry šli raději rubat do podzemí než aby šli na vojnu. Jehovista mezi havířema ... asi jako by slávista šel fandit do sparťanského kotle. Kdo z křesťanů byl tehdy ochotný se otevřeně hlásit ke své víře? A zkusit co zakoušeli oni? Už jen to stačilo, abych si jich spíš považoval. Noční směny byly pro mně zajímavé debaty. Párkrát u mně zazvonili i doma. Dvakrát jsem je pozval dál, po třetí jsme už zůstali před dveřma, kde jsem jim vysvětlil mou "víru". Nikdy se moc nevnucovali. Když pochopili, že mám jasno, rozloučili se a šli dál. Přesvědčují jen ty nepřesvědčené.

Ano, ve své víře jsou neoblomní. A to je asi jejich hlavní problém. Lidi nesnáší ty, kteří jsou byť jen v něčem dokonalí. A oni ve své víře jsou. Pro mně už jsou jejich slova pouhou demagogií, ale oni tím žijí. Kdyby tak každý dokázal žít tím, čemu věří.

5 0
možnosti
DP

1)Děkuji za pěkný článek 

2)V diskuzi je dobře vidět najakých základech je postavena kritika SJ. Ničím nepodložené informace jsoupředkládané jako holá skutečnost. Jeden příklad za všechny: 20.10.2013v 13:02h p.Miloš Pechar napsal k tématu výslovnosti Božího jména: „ …no a Svědkové Jehovovi usoudili, že se to mávyslovovat JEHOVA, ač to NIKDO NIKDY TAKHLE NEVYSLOVOVAL.“ – Skutečnost: Alfredo de Zamora (16stol – židovského původu) ve svém hebrejsko-latinskémmeziřádkovém překladu První knihy Mojžíšovy uvádí Boží jméno ve formě „JEHOVAH“.- R.1530 přeložil William Tyndale do angličtiny prvních pět knih Bible.Boží jméno zde uvádí ve tvaru IEHOUAH a IEHOUA.  - Leningradský kodex B 19A(základ pro dílo Biblia Hebraica Stuttgartensia), uvádív tetragrammatu samohláskové značky pro výslovnost JEHWAH´, JEHWIH´a v mnoha případech JEHO·WAH´. -  Ginsburgovo vydání hebrejského textuvkládá mezi písmena JHWH samohláskové značky pro výslovnost JEHO·WAH´.– Boží jméno ve tvaru JEHOVA je na říšským tolaru z roku 1634z vévodství slezského (kniha Deutsche Taler, 1967). - Jméno JEHOVAje napsané velkými písmeny na nákrčníku brnění, které kdysi nosilGustav II. Adolf, švédský král ze 17. Století (Muzeumv Rudolstadtu, Německo). - Spisovatel Victor Hugo napsal báseň s názvemJEHOVA. Tento tvar používá ve více než 30 svých dílech. – atd. 

Takto by se dalo dlouho pokračovat i dalších tvrzeních o "pomýlenosti výkladu";"zmanipulovaném překladu";"neoprávněnosti uvedení Božího jména v křesťanských řeckých písmech; tvrzení, že křesťané jsou pouze ti, kdo věří, že Ježíš je Bůh a mnohá dalších.

7 2
možnosti
Foto

Malé hnidopišství pustím ze řetězu, ano?:)

Je hezké tady všude napsat, jak se to jméno někdo pokoušel různě napsat, ale to není to samé, jako VYSLOVIT ... nebo snad je? ;)

2 2
možnosti
Foto

Tak jsem na tento zajímavý článek i diskusi narazil dost pozdě.

Svědkové Jehovovi sice zvoní u vchodů a nabízejí spásu duše, ale když je člověk odmítne, dají pokoj.

Navíc po mně jako daňovém poplatníkovi  nechtějí žádné peníze, jako třeba katolíci či evangelíci, kteří je vymáhají velmi tvrdě prostřednictvím svých církevních představitelů.

Zda jsou Svědci Jehovovi sekta, můžeme spekulovat, mezi sekty se totiž za určitých podmínek dají zařadit všechna náboženství, protože všichni jsou obchodníci s deštěm (dušemi), ale v jejich financování jsou rozdíly.

Svědci Jehovovi se financují sami, jak jsem již uvedl, po nevěřících nic nepožadují na rozdíl od katolíků či evangelíků, proto mně osobně jsou svědci Jehovovi sympatičtější než církve, které tak lační po majetku a penězích.

Navíc jsou slušní a nejsou tak agresivní, jak to předvádějí někteří katolíci, či evangelíci v diskusích na iDnes. Pokud na sebe vedou nějaké materiály, tak je to jejich věc. Pro autorku karma R^

6 2
možnosti
MP

1) Katolíci ani evangelíci po vás nechtějí vaše daně. To vy parazitujete naopak na tom, co jim stát ukradl – o to máte ty daně nižší.

2) Jestliže se mezi sekty dají zařadit všechny církve, tak pouze za předpokladu, že slovo sekta nenese žádný sémantický význam a je pouze odsuzující, urážlivou nálepkou – ale to vy umíte velice dobře – za pomocí lží a demagogie urážet a odsuzovat.

3) Agresivní Petřík, který uráží hlava nehlava kudy chodí, má tu dsrzost mluvit o něčí agresivitě? Fuj. Je mi z vás špatně.

0 3
možnosti
VS

Svědkové Jehovovi nejsou křesťané, protože nevěří v božství Ježíš Krista. Je to sekta, která vznikla ve Spojených státech v druhé polovině 19. století a nejsou navíc originální, protože je to směs protestantismu, adventismu a ariánství. A jejich výklad je hodně pomýlený i když nepoučenému člověku to tak přijít nemusí.

3 4
možnosti
MP

Jejich výklad je pomýlený a jejich „překlad“ Bible je podřízený tomuto výkladu.

0 3
možnosti
  • Počet článků 628
  • Celková karma 33,42
  • Průměrná čtenost 2040x
Učitelka MŠ, matka, muzikantka, autorka knih "30% pro život" a  "Dokonalá rozkoš", ...a také Danajka.  Psát mi můžete na ohlasynablogdanajka@seznam.cz             Miluju Ich formu a mám jen jeden život, takže... :-)

Seznam rubrik

Oblíbené blogy