Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jste velice statečná, že jste takový příspěvek zveřejnila. Diskusi radši ani nečtu. I při pouhém pohledu na začátky příspěvků je jasné, že i vašim nevinným dětem přisoudili místní diskutující všechny ošklivé vlastnosti světa, přestože je vůbec neznají. Myslím, že to děláte dobře. Já znám mezi Romy lidi dobré i špatné, ale spíš dobré, ostatně jako mezi všemi jinými lidmi na světě.

0 0
možnosti
Foto

Čerpají a to velmi šikovně a přizpůsobivě jistě řadu výhod. Soustředit se jen na lázně je svým způsobem demagogie. O léčebných zařízeních jsem četl jen u vás, zprostředkovaně od vaší sousedky. (Pokud vůbec existuje)

0 0
možnosti
Foto

Existuje, ale už se jí snažím vyhýbat, přiznám se.

0 0
možnosti
Foto

Zdá se, že lidé ve spěchu čtou pouze titulky článků. Jeden známý (na přítel, pouhý náhodný známý, poněkud mdlejšího rozumu) mi volal. Na iDnes zrušili cenzuru je tam jeden článek ( a teď jmenoval tento) Gratuluji za skvěle vymyšlený název. Ta vysoká čtenost mi dává za pravdu.

0 0
možnosti

A co jako, mají je zadarmo, nebo ne? Asi o to v článku nejde, ale pragmatik to může vnímat jako nedokončené téma.

Před kovidem měli u nás "dávkaři" přístup na venkovní městské koupaliště zdarma, oliv ostatní klientely byl okamžitý, téměř ta rychlý, jako devastace veškerého zařízení. Věcí zdarma si lidi neváží a "dávkaři" tuplovaně.

Třídit lidi podle barvy pleti je totální nesmysl, jde zase jen o vyvolávání nenávisti na základě jednoduchých identifikátorů. Rozdělená společnost se lépe ovládá. Ovládat chce totalita, ta rozeštvává lid, kope mezi tábory zákopy, na jedny sprostě nadává, jiným pochlebuje a rozdává dárečky. Přitom rasizmus podle barvy pleti je určen pro ty úplně nejjednodušší typy, koukne a ví, že jo. Jiné rozeštvávání není patrné na první pohled, ale to neznamená, že je méně nebezpečné. Jsou snad důchodci něco víc jak ostatní, že dostávají stále dárky. Je to nebezpečné, neodsuzujte důchodce, oni za to nemohou, jsou to naši milovaní staříci a naopak důchodci by neměli zalézat do zákopů a být na okolí odměření až hádaví. Pracující za to také nemohou. Soustřeďte se na toho, kdo za to může a toho nevolte.

1 1
možnosti
Foto

Mají to stejně jako všichni. Věc je složitá, ale - to platí ve všem- s nenávistí se nikam nedojde...

0 0
možnosti

Kdyby ovšem rodiče připravovali své děti na konfrontaci s cikánskou bandou, byl by to rasismus.

0 0
možnosti

Tak nevím, jezdím do lázní každý rok (za své) a ještě jsem tam nepotkala jako pacienta žádného Roma. Lidi tmavší pleti ano, většinou Araby, třeba v Klimkovicích, ti si to ale také platí ze svého. To by mě zajímalo, kde lidé na ty nesmysly chodí :-/.

2 0
možnosti
Foto

znám a na zemi víceméně jsem:-)

0 0
možnosti

Máme známé, kteří si osvojili romského chlapce už od miminka. V nové rodině vyrůstal se starším bratrem bílé pleti, naučili ho jíst příborem, používat WC, vodili ho na kroužky a sport. Pak přišla puberta, čuchnul si ke svým, k jinému způsobu života, kde to jde i zadarmo a desetiletí výchovy šlo do kytek. Takže držím palce. ...

8 0
možnosti
  • Počet článků 628
  • Celková karma 33,42
  • Průměrná čtenost 2040x
Učitelka MŠ, matka, muzikantka, autorka knih "30% pro život" a  "Dokonalá rozkoš", ...a také Danajka.  Psát mi můžete na ohlasynablogdanajka@seznam.cz             Miluju Ich formu a mám jen jeden život, takže... :-)

Seznam rubrik

Oblíbené blogy