Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Právo na to měl a je dobře, že projevil svůj názor. Andy si myslí, že každý je kobliha a uctívá ho. Není tomu tak. Naštěstí.

2 1
možnosti

Tak mě napadlo. Co by se dělo, pokud by prodejce neobsloužil příslušníka menšiny se slovy že ho nenávidí.

Na to má také právo, Lindo?

3 1
možnosti

J67a85n 58D32o87u41š39e45k

21. 7. 2020 13:52

Já myslím, že na to právo měl. Stejně jako já mám právo poskytnout své služby jen vybraným zákazníkům. Vezměme tuto tezi a nastavme tedy takové pravidlo. Běda však pokud odmítnu obsloužit někoho já slovy že ho nenávidím.

0 0
možnosti

Srovnávat lékaře a rhovce je ensmysl,navíc lékařui jsou vázaní Hippokratovou přísahu,vojáci třeba slibem věrnosti,policisté zákonem,trhovec si může prodat komu co chce-jeho zboží,jeho prachy

1 0
možnosti

Co vás přimělo k porovnání trhovce, doktora a učitele? Proč jste nepoužila policajta či vojáka? Co kdyby ti odmítli něco vykonat pro své nadřízené? Domníváte se, že je premiér trhovcův nadřízený, tedy jeho vůdcem? Aha, už cítíte ty rozdíly, jak je to správně, lidsky a právně?

Být truhlářem, skříň vám nevyrobím.

2 0
možnosti
Foto

J62a64n 14H59i32n16k

19. 7. 2020 23:58

Je to hrubá nevychovanost, vmést zákazníkovi do obličeje urážky jen proto, že na předsedu vlády si troufne. Je totiž přesvědčen, že on mu to neoplatí. Na obyčejného zákazníka by si netroufl, protože by mu rozbil hubu a nikdo by o tom nic nenapsal. Takhle se najde spousta blbů, kteří ho za to pochválí. Z právního hlediska je to nejspíš případ pro živnostenský úřad nebo pro ČOI. Z lidského mu měl rozbít hubu třeba nějaký sympatizant Babiše a bylo by to srovnané.

4 2
možnosti

Mě se to jeví jako vyzývání k násilí, což mě zase tak u příznivců různých vůdců neudivuje.

0 0
možnosti
Foto

Nemyslím si, že je na místě otázka, zda na to měl dotyčný trhovec právo či ne. Šlo o nenásilné gesto živnostníka vůči politikovi, pak je to zcela v pořádku, i kdyby se třeba dle našich zákonů teoreticky mohlo jednat o diskriminaci.

1 0
možnosti

Osobně mám se zněním současného antidiskriminačního zákona problém:

"Přímou diskriminací se rozumí takové jednání, včetně opomenutí, kdy se s jednou osobou zachází méně příznivě, než se zachází nebo zacházelo nebo by se zacházelo s jinou osobou ve srovnatelné situaci, a to z důvodu rasy, etnického původu, národnosti, pohlaví, sexuální orientace, věku, zdravotního postižení, náboženského vyznání, víry či světového názoru,"

Jde o tu poslední část, protože ty první body nemůže nikdo ovlivnit a tak ochrana před diskriminací z důvody rasy, pohlaví a podobně dává smysl. Ale co tam proboha dělá to "náboženského vyznání, víry či světového názoru"? Vždyť to jde napasovat úplně na vše. Například i na to, že on vlastně vyhodil Babiše kvůli Babišově světonázoru, který dostal šanci prosazovat ve vládě. A když je tam světonázor, proč tam třeba není profese? Nebo obecně nějaká vlastnost?

Protože takto je přísně vzato možné na dveře napsat: "Hasičům nenaléváme", "Zákaz vstupu pihatým", "Státním zaměstnancům neprodáváme".. Ale nesmí se napsat "Satanistům nenaléváme" či "Komunistům vstup zakázán". To mi prostě přijde padlé na hlavu.:-/

0 0
možnosti
Foto

Vaše dilema lze snadno rozřešit vsuvkou "zejména" : "...situaci, a to zejména z důvodu..."

0 0
možnosti

Vše již bylo napsáno.... takže škoda slov pro tohoto "hrdinu". KarmaR^

2 1
možnosti
Foto

Nemyslíte paní blogérko že utrpěl obchodník který neprodal zákazníkovi zboží v nějaké ceně?dnes jsi nemyslím že kdo se mi líbí tomu prodám a když se mi zákazník nebude líbit tak mu nic neprodám.Kde žijete

1 0
možnosti
Foto

Být panem Babišem, tak udělám jedno gesto. Vytáhnu šrajtofli a postupně sázím před obchodníka tisícovky. Kdyby nepovolil, tak končím slovy: Od IQ vašeho formátu nekupuji. Vám už ani EET nepomůže. Hloupý, kdo dává, hloupější, kdo nebere.

0 1
možnosti

P20e69t74r 69S52i11m82a

18. 7. 2020 19:28

Muze..proc by nemohl..? ma precedens v podobe rozsudku -ze Ruske turisty nemusi ubytovat pokud nepodepisi souhlas s Putinovym rezimem..Neni to lekar -ktery se zavazuje slibem pomahat vsem..To ze pokud to je pravda vypada jako dement ..budiz jeho rozhodnuti jeho volba -ze to je pirat? tak to tomu dava jasne kontury proc udelal co udelal ..hrdina ze stanku ..;-D..Jinak mate pravdu tohle udelat nekdo me? ani 10 haliru bych tam jiz v zivote tomu panovi neudelal trzbu ..To ze Babis se nevratil a nerekl mu neco od plic ? Asi nema potrebu nekomu pomahat s jeho politickou karierou stavejici na odporu k Babisovi ..;-D

3 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
3 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS