Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J31a78n 76A63n71d34r88l71e

19. 10. 2018 17:16

stridavka je vetsinou zlocin na diteti, to je muj dlouhodoby nazor, a odporuje Umluve o pravech ditete, protoze nadrazuje prava dospelých rodicu nad prava nezletilých potomku. Ale, neni to bohuzel zdaleka jedina vec, kterou nase postmoderni spolecnost dela navzdory zazitým tradicim a zdravemu rozumu... ;-( napsal jsem v uvodu "vetsinou", protoze si umim predstavit male procento prípadů, kdy je mozna a prospesna diteti.

0 0
možnosti
Foto

Děti nejsou kus hadru, ale lidské bytosti, které vnímají více, než si myslíme. Někteří rodiče (případně nevlastní rodiče) to asi, bohužel, neví. Je mi Adélky líto.;-(

Ivko.R^R^

1 0
možnosti

To není o střídavce, myšlenka je dobrá, to je o těch lidech.

4 0
možnosti
Foto

všechno je nakonec o lidech...

0 0
možnosti

Mně přijde i stridavka lepší než život v rodině mezi dospělými, kteří jsou spolu "jen kvůli dětem". A k chování macechy: no jo, i takoví lidé jsou. P. S. pěkná fotka, Ivano. Skoro jsem tě nepoznal.

2 0
možnosti

V60i83l77é25m 58B95a66r21á63k

19. 10. 2018 14:07

Když "střídavka" jedině tak, že dítě zůstane na místě a v bytě se střídají rodiče. Pochybuji, že by to chtěli. Pokud se nejedná o výměnu do 500 m, tak je to hlópost.

2 0
možnosti

J92a82n 53R85y36s24k10a

19. 10. 2018 13:32

Střídavá péče funguje, včetně vynucených. Jen je potřeba, aby se táta nespoléhal na matriarchát, našel si takové zaměstnání, které umožňuje pečovat o dítě hned po školním obědě.

Na trhu práce je spousta míst, kde je akutní nedostatek pracovníků a zaměstnavatelé jsou nuceni si dobrého pracovníka udržet i za cenu polovičního úvazku v sudých týdnech. Jen se musí chtít a nenechat se vmanipulovat.

Mám osobní zkušenost. Dítě září. A paní učitelka má s naším dítětem nejméně práce.

Úsilí od otce si zaslouží jen a pouze dítě/děti, musí investovat do rozvoje dítěte a ne do nezralé matky/macechy. V právním státě by dvě střídavé péče soud sjednotil tak, aby neztratili děti dětství s tátou a táta ať se snaží. Brzo by sami poznali, kdo je kdo a toho se nejvíce bojíte.

Střídavá péče by dobře fungovala i v úplných rodinách, myslím to tak, že by střídavě měli rodiče každý své silné a slabé týdny, děti by vydělali na rovnoměrnosti rodičovské péče, nebyly by odloženy v družinách. Jenže matriarchát je sobecký a žárlí na citovou vazbu k druhému rodiči, takže se nedomluvíte.

1 0
možnosti
Foto

střídavka může fungovat, pokud se rodiče dokáží domluvit...A pokud jeden nebydlí v Aši a druhý v Čierne pro Čope

2 0
možnosti

Co z té holky může vyrůst, když je tímhle krmená v šesti letech?

Macecha, která si nezadá s tou z Perníkové chaloupky... Říkám si, zda se někdy posloucháme, co vlastně vypadává z úst.

Nevím, zda to, o čem se píše v článku, je nebo není střídavkou, spíš se mi zdá, že to má ta paní v rámci konkurenčního boje v sobě - čili je to o lidech, v každém případě je pravda, že střídavka mnoho věcí uspokojivě nevyřeší.

0 0
možnosti
Foto

J78a49n63a 11M76a40j90o87v43á

19. 10. 2018 14:33

Ano, je to jen a jenom "o lidech". A rozchod rodičů pro děti nevyřeší nic...žádný druh péče není správný, jen jsme prostě na některé zvyklí.

0 0
možnosti
Foto

když se naši rozvedli tak ještě tyhle problémy se střídavkou nebyly ale občas si mě táta bral k sobě a vždycky jsem to hrozně obrečela

0 0
možnosti
Foto

Byla jste smutná, že nemůžete být s tátou více času? Proč jste nezkusila ve vyšším věku vystávkovat změnu poměrů?

0 0
možnosti
Foto

Lidi se nedají zaskatulkovat do tabulek podle sociálních pracovnic a soudců. Myslím, že každý případ by se měl projednávat s ohledem na dítě, i když to třeba jednoho z rodičů bolí. Vím, že děti se dají lehce opít rohlíkem a můžou se nechat zmanipulovat, ale vždy bych se priklanela k jejich stavu a citovemu rozpoložení. Ve většině případů jde stejně jen o schválnosti a peníze...bohužel.

Ivano, hezky napsáno, jen straaašně smutné.

2 0
možnosti
Foto

jsem z toho smutná

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS