Diskuse
Můj guláš je lepší, Honzo
Děkujeme za pochopení.
M85i59r41k13a 95P45a48n35t27l64í20k49o98v88á
Samá chuť, Ivanko... Guláš připravuji podobně - jen s drobnými odchylkami. Přidávám do něj, syrovou zelenou nakrájenou papriku.... Zahušťuji ho hrubou moukou, nebo starším rozdrceným chlebem. Také ho jím nejraději s čerstvým chlebem, ale manžel ho rád s knedlíkem .A k tomu pivečko. Dobrou chuť.
Š71á95r52k36a 55B95a19y11e23r68o75v60á
Vařím guláš úplně jinak, přesto ale za propagaci národního bohatství ! Hele, zkus dát majoránku až před dokončením, uvidíš, že to bude lepší - když se dlouho vaří, hořkne! Ostatní grify dodám event. tajně a jen svým oblíbencům!
I24v81a24n18a 32D45i10a27n45o97v51á
Vidím, že i Tobě příště pošlu kastrůlek
H43a58n80a 94V63l35k14o23v93á
Přiznám se, že guláš vařím spíše jako pan Jan. Sádlo, cibule, kližka a zahušťuju chlebem. Nicméně máslem jste mne inspirovala a dnes k večeři jsme měli Pfeffersteak na másle se smetanovou omáčkou.
Z96b85y52n23ě30k 40H57l58á10s45n94ý
Tak teda nevim, nevim. Cibul na másle místo na sádle, a majoránka hned na začátku?
A to zahuštěni? Nechutnal jsem, nebudu to hanit, ale je to nejpodivnější recepis na hovězí guláš jakej jsem četl.
K70l23á18r71a 35T41ů37m85o86v47á
Vy jste se domluvili, ne? P.S. Tyhle problémy fakt nemám.
A52l98ž96b72e22t42a 22V84l32č65k50o14v80á
Já dělám ráda maďarský a ten se dělá úplně jinak a hodně dlouho. Je řídký, s ničím se nezahušťuje.
J98a22r68o31m27í72r 59P18e20t50ř10í61k
Maďarský guláš mám ze všech nejraději - viz můj příspěvek níže.
J17a36r32o96m63í43r 32P76e70t18ř74í62k
Nejlepší guláš, jaký jsem kdy jedl, byl Maďarský guláš v Maďarské restauraci buď v Jesenici, nebo v Jílovém u Prahy (nemohu si vzpomenout, je to přes 10 let).
Maso v guláši bylo opečené nad ohněm, cibule, paprika, feferonky tak akorát, chuť jedinečná, mimořádně velké porce.
Ale už někdy před 5 lety prý tato restaurace byla zrušena.
Škoda.
Jinak za guláš karma, protože toto jídlo mám velmi rád
P.S. Druhý nejlepší guláš jsem jedl někdy v roce 1980 v jedné zaplivané restauraci na vesnici poblíž našeho města.
I za totality byly restaurace, kde uměli guláš.
V28o93k72o12u24n 66V12l52a34d67i61m62i54r
To nebyly restaurace, to byli kuchari.
Z37u49z97a84n41a 58Z95a21j51í35c85o61v35á
zásadně zahušťuju chlebem!! A stejně jako Jitka - sádlo, česnek a majoránka nakonec. Ale jinak se mi sliny sbíhají, to jo!
J12i17t80k14a 38Š13t93a68n97c78l85o16v95á
Já slintám, sotva jsem si ty blogy přečetla
V83ě97r18a 45K49a74b69í51č35k92o33v90á
Já dávám máslo jedině,když dělám maso na paprice,čili v omáčce.Pod guláš jedině sádlo.Majoranku u nás nedáváme a zahušťujeme zaprášením moukou.Ale když chlapi tolik vychvalují zahušťování chlebem,tak na tom musí něco být- vyzkouším.
I38v59a77n51a 76D67i86a50n87o63v94á
Já zahušťuju chlebem pouze pivní guláš, a tam je to výborné...
J30i38t58k67a 85Š39t70a22n78c44l74o97v12á
Já jedině na sádle a česnek i majoránku až nakonec. Zahušťuju chlebem, místo mouky
I15v85a20n 90M82a76r23e56k
Tak tak p.Štanclová, Jen místo "zahušťování" chlebem či moukou (která guláš "odbarví") zkuste někdy nastrouhaný brambor .
- Počet článků 628
- Celková karma 33,26
- Průměrná čtenost 2040x